Καλλιμαγείρου Εύη MD, MSc

Χειρούργος - ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος

04-09-2017

θΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μετά τη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία πρέπει πάντα να φροντίζουμε το δέρμα του προσώπου μας.
Διάφορες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου, για να ανανεωθεί και να «αναπνεύσει», κάτι που αποτελεί σημαντική διαδικασία μετά την έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου «ρουφάμε» τη θάλασσα, τον ήλιο, την ξεγνοιασιά. Ως εκ τούτου, πολλές φορές ξεχνούμε την προφύλαξη και την πρόληψη που πρέπει να εφαρμόζουμε για να μην ταλαιπωρηθεί το δέρμα του προσώπου και γενικά, του σώματός μας. Όταν οι διακοπές τελειώνουν «συνερχόμαστε» και αναρωτιόμαστε τι θα κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την όποια ζημιά. Νέες λεπτές ρυτίδες που παρουσιάζονται, παλιές που έγιναν πιο έντονες, πανάδες, χαλάρωση, όψη αφυδατωμένη, είναι μερικά από τα σημάδια του καλοκαιριού που, όσο «ξεβάφει» το ηλιοκαμένο δέρμα μας, μάς φοβίζουν. Η αναζωογόνηση έρχεται με σειρά μη επεμβατικών θεραπειών που δίνουν τροφή και λάμψη στο δέρμα.

Σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου, που πραγματοποιείται με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων, τα οποία επιτρέπουν στα εξειδικευμένα συστατικά των προϊόντων να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα. Ένας καθαρισμός προσώπου μπορεί να βοηθήσει και στη λιπαρότητα του δέρματος. Απομακρύνονται ρύποι, σμήγμα και εφαρμόζονται ειδικές κρέμες για κάθε τύπο δέρματος, χωρίς να μένουν σημάδια ή ουλές στις περιοχές. Έτσι ανανεώνεται και «αναπνέει» πάλι το δέρμα μας, κάτι που αποτελεί σημαντική διαδικασία μετά το καλοκαίρι.

Επίσης, για να είναι η επιδερμίδα πιο υγιής, μπορεί να χρειάζεται να προχωρήσουμε σε μια βαθιά ενυδάτωση, Πολλές φορές γίνεται απολέπιση του δέρματος για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρύπων από την επιδερμίδα. Με αυτό τον τρόπο εισχωρούν τα ενυδατικά συστατικά, οι πολυβιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία ευκολότερα. Χρησιμοποιούνται ειδικά εκσυγχρονισμένα μηχανήματα για βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα και ακολουθεί μάσκα ενυδάτωσης. Πολλές φορές για πρόσωπο και ντεκολτέ εφαρμόζεται και υαλουρονικό οξύ. Τονώνει το δέρμα, προσελκύει και δεσμεύει το νερό. Ενέσιμα υλικά, όπως είναι η μεσοθεραπεία χρησιμοποιούνται όπου υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ενυδάτωσης.

Ειδικά μηχανήματα, άλλα που προσφέρουν θερμική δράση, άλλα που ενεργοποιούν τον υποδόριο ιστό και αναπαράγουν κολλαγόνο, η χρήση laser και υλικά όπως οι μικροκρύσταλλοι και τα rollers, βοηθούν και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλουν στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Βελτιώνεται η υφή του δέρματος, δίνοντας πραγματική λάμψη και ζωντάνια, «σβήνουν» σταδιακά κηλίδες, δυσχρωμίες, μικρές ρυτίδες, αιμαγγειώματα, επαναφέρουν το οβάλ του προσώπου, βελτιώνουν τον λαιμό και το ντεκολτέ σας. Κάποιες φορές χρειάζονται μικρές ενέσιμες θεραπείες για απάλυνση των ρυτίδων έκφρασης μετά το καλοκαίρι. Με μικρά ανώδυνα, λοιπόν, βήματα ο εξειδικευμένος ιατρός αισθητικής - κοσμητικής ιατρικής προσώπου είναι σύμμαχός μας στην προσπάθεια διατήρησης της υγείας και ομορφιάς μας. Έτσι θα νιώθουμε και πραγματικά θα είμαστε καλύτερα, χωρίς τα σημάδια που άφησε το καλοκαίρι επάνω μας, προχωρώντας στο φθινόπωρο ανανεωμένοι.