Καλλιμαγείρου Εύη MD, MSc

Χειρούργος - ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος

Ανδρικές θεραπείες προσώπου

Οι αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες προσώπου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των ανδρών. Φαίνεται ότι οι άνδρες έχουν αρχίσει να επιδιώκουν να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό τους, να εξαλείψουν τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τη θαμπάδα.

Οι πιο διαδεδομένες θεραπείες προσώπου που απευθύνονται στους άνδρες είναι οι εξής:

  • ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: απομάκρυνση ρύπων και σμήγματος από το δέρμα με τη χρήση κατάλληλων καλλυντικών και ειδικών ιατρικών εργαλείων και μηχανημάτων.
  • ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ:βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στο βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Επιπλέον, συμβάλλει στην εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Είναι μια πολύ γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία, με άμεσα ορατά αποτελέσματα.
  • ΧΗΜΙΚΑ PEELING: περιέχουν ειδικούς απολεπιστικούς παράγοντες, που βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος, τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας καθώς και στην απομάκρυνση των δυσχρωμιών. Πολλοί άνδρες που έχουν πρόβλημα ακμής ή υπερμελάγχρωσης καταφεύγουν στα χημικά peeling.
  • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ: χωρίς υγρασία τα κύτταρα συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες. Αν αισθάνεστε το δέρμα σας τραχύ, στεγνό και παρατηρείτε λεπτές ρυτίδες, τότε πιθανότατα είναι αφυδατωμένο. Αυτό που χρειάζεται είναι να δράσετε άμεσα σε δύο μέτωπα για την ενυδάτωσή του, εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να του χαρίσετε την απαραίτητη υγρασία. Το αποτέλεσμα θα είναι φωτεινή όψη, λάμψη και υγεία.
  • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ: διάφορες θεραπείες ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, την ηλικία και το μέγεθος της ζημιάς.
  • BOTOX: αποτελεί την πιο συχνή θεραπεία προσώπου που επιλέγουν οι άνδρες. Τα σημεία του προσώπου όπου πραγματοποιούνται κυρίως οι ενέσεις είναι στο μεσόφρυο, στα μάτια (πόδι χήνας) καθώς και στο μέτωπο, για τη λείανση των οριζόντιων ρυτίδων έκφρασης. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ένα πιο ξεκούραστο πρόσωπο, ενώ τα χαρακτηριστικά και η εκφραστικότητα δεν επηρεάζονται.
  • FILLERS - ΕΝΕΣΙΜΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ: βοηθούν στην ανάκτηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του ανδρικού δέρματος. Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά σημεία του προσώπου, ωστόσο οι περισσότεροι επιλέγουν να τις εφαρμόσουν στην περιοχή κάτω από τα μάτια, για να εξαλείψουν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους , καθώς και στην περιοχή γύρω από τα χείλη.
  • PRP ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: (platelet rich plasma) προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, το ίδιο μας το αίμα. Συλλέγεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα και ακολούθως, τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια είναι ικανά να παράξουν αυξητικούς παράγοντες (growth factors) που εντοπίζουν και διορθώνουν φθορές των ιστών της επιδερμίδας. (ουλές, ρυτίδες, πανάδες, κτλ)
  • FRACTIONAL LASER: σβήνει τις ρυτίδες, τις κηλίδες, συσφίγγει τους πόρους, εξαλείφει τις ουλές ακμής και κάνει ουσιαστική σύσφιξη.
  • TOTAL PLASMA LIFT: συνδυασμός PRP Αυτόλογη Μεσοθεραπεία και Fractional Laser.