Καλλιμαγείρου Εύη MD, MSc

Χειρούργος - ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος

Βλεφαροπλαστική

ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τα μάτια μας είναι το πρώτο στοιχείο του προσώπου που φαίνεται η ηλικία, η κούραση, το ξενύχτι, αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα μας και εκφράζει τις συγκινήσεις μας. Η περιοχή των ματιών είναι η πρώτη στο πρόσωπο που παρουσιάζει προβλήματα και μάλιστα ακόμη και σε νεαρές ηλικίες, διότι έχει ελάχιστο υποδόριο λίπος, εξαιρετικά μαλακούς ιστούς και τους πιο λεπτούς μύες του ανθρώπινου σώματος. Υπολογίζεται ότι τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν περίπου 6.000 έως 10.000 φορές την ημέρα, οπότε είναι κατανοητή η καταπόνηση που υφίσταται καθημερινά η ευαίσθητη αυτή περιοχή του προσώπου. Επιπλέον, το στρες, ο ήλιος, ο άνεμος, η κατανάλωση αλατιού, οι πολλές ώρες εργασίας, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι αλλεργίες, η μολυσμένη ατμόσφαιρα, συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αισθητικού προβλήματος, στο οποίο τελική και οριστική λύση προσφέρεται μόνο μέσω της χειρουργικής.

Η βλεφαροπλαστική, σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες ματιών, όπως Eye Antitox και Peelings, είναι μία από μεθόδους, που χρησιμοποιείται για να ξαναζωντανέψει το βλέμμα, να φύγουν οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια και για να εξαφανιστεί το βάρος των βλεφάρων, να φανούν τα μάτια πιο ξεκούραστα. Αντιμετωπίζει και το πρόβλημα των κύκλων που δημιουργούνται από την ύπαρξη λίπους γύρω από τα μάτια και την χαλάρωση του δέρματος γύρω από αυτά.

Η βλεφαροπλαστική, εάν γίνεται συνετά, δεν εγκυμονεί κινδύνους για τα μάτια. Δεν αφήνει σημάδια. Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, οι λεπτές τομές θα δώσουν τη θέση τους σε δύο καλά κρυμμένες ροζ γραμμές., μία κοντά στις κάτω βλεφαρίδες και μία άλλη στη ρυτίδα που από τη φύση του διαθέτει το άνω βλέφαρο, όταν διπλώνεται για να ανοιγοκλείσει. Οι γραμμές αυτές θα εξαφανιστούν ένα μήνα μετά.

Μετά την βλεφαροπλαστική η έκφραση θα παραμείνει ίδια και το βλέμμα θα αποκτήσει τη λάμψη της νεότητας, δεν θα δείχνει πιο βαρύ και κουρασμένο. Το βλέμμα θα είναι πιο ελκυστικό και σίγουρο για το μέλλον.