Καλλιμαγείρου Εύη MD, MSc

Χειρούργος - ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος

Μεσοθεραπεία προσώπου

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία προσώπου είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα. Υπάρχει η ενέσιμη μεσοθεραπεία και μη ενεσιμη με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων (roller και dermapen).

Δημιουργούμε ειδικά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέσα από τα οποία τα διαλύματα μεσοθεραπείας φτάνουν στο απαιτούμενο βάθος.

Προαιρετικά μπορεί να προηγηθεί τοπική αναισθησία υπό τη μορφή αναισθητικής κρέμας. Οι βελόνες εισχωρούν σε μικρό βάθος (1-3mm) ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με τη θεραπεία προσώπου.

Στόχος της μεσοθεραπείας προσώπου είναι να μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, ανόργανα στοιχεία, κτλ. που συμβάλλουν στην αντιγήρανση, συγκρατούν νερό κάτω από το δέρμα και το διατηρούν ενυδατωμένο, φρέσκο και νεανικό.

Ενδείξεις για τη μεσοθεραπεία προσώπου είναι η αφυδάτωση, η χαλάρωση, η φωτογήρανση κτλ.

Δράσεις μεσοθεραπείας προσώπου:

- βαθιά ενυδάτωση

- αντιγήρανση με μείωση λεπτών ρυτίδων

- πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων

- βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών

- φωτεινότητα και υγιή όψη στο δέρμα

- συσφικτική δράση με τα κατάλληλα διαλύματα

Πρόκειται για μία θεραπεία εύκολη, γρήγορη και σχετικά ανώδυνη. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά και είναι χωρίς παρενέργειες. Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί να υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός, ο οποίος υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες. Έτσι μπορεί κανείς να επιστρέψει στις δραστηριότητές του άμεσα χωρίς καθόλου περιορισμούς, καθώς δεν απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα μετά τη θεραπεία.

Αποτελέσματα φαίνονται άμεσα μετά και από την πρώτη συνεδρία με βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας.Το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά και για αυτό τον λόγο απαιτούνται 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 7-15 ημερών. ΄Μετά μπορούμε να περάσουμε σε κύκλο συντήρησης, ώστε να διατηρούμε το πρόσωπο φρέσκο και ανανεωμένο.