Καλλιμαγείρου Εύη MD, MSc

Χειρούργος - ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος

Μικροδερμοαπόξεση

Η μικροδερμοαπόξεση αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, που διαθέτει η Κοσμητική Ιατρική για την ανανέωση της επιδερμίδας.
Η μικροδερμοαπόξεση είναι μία μη επεμβατική θεραπεία, που σε συνδυασμό με άλλες εφαρμογές μπορεί να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Μέσα από ένα απόλυτα ελεγχόμενο, βαθύ καθαρισμό του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα τονώνει, απαλύνει και ξαναζωντανεύει το δέρμα.
Στην ουσία αποτελεί μία προληπτική αναπλαστική θεραπεία, η οποία καταπολεμά τις φθορές που υφίσταται το δέρμα από το πέρασμα του χρόνου, προσφέροντας λάμψη και φυσική ανανέωση.
Η εξωτερική κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας απομακρύνεται με τη βοήθεια ειδικής κεφαλής. Κατά τη θεραπεία, τα νεκρά κύτταρα, που κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο απομακρύνονται, οι διασταλμένοι πόροι συρρικνώνονται και η επιδερμίδα γίνεται λεία και λαμπερή.
Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία ενδείκνυται για λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ουλές από ακμή, μαύρα και άσπρα στίγματα, κηλίδες, δυσχρωμίες και πανάδες από τον ήλιο. Επίσης, για την ανομοιόμορφη υφή του δέρματος.
Η θεραπεία κινητοποιεί τα κύτταρα, που είναι υπεύθυνα για την ανάπλαση, τους ινοβλάστες, προκειμένου να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη ενεργοποιώντας τη φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού. Ταυτόχρονα στην περιοχή προκαλείται υπεραιμία λόγω του μικροτραυματισμού, γεγονός που βοηθάει στην περαιτέρω ανάπλαση της επιδερμίδας.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την περιοχή του προσώπου και επιπλέον σε λαιμό και μπούστο.
Η μικροδερμοαπόξεση είναι μία ανώδυνη μέθοδος, που ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και για όλο το χρόνο.
Ο μικροτραυματισμός, που προκαλλεί αφορά μόνο τις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος και δεν χρειάζεται ούτε αναισθητική κρέμα.
Ο συνδυασμός της Microdermabrasion Therapy με άλλες θεραπείες προσώπου επιφέρει μονιμότερα και πιο θεαματικά αποτελέσματα και συνίσταται στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Τι αποτελέσματα έχουμε;

  •  Ενδείκνυται για δέρματα με τραχύτητα, διασταλμένους  πόρους, ουλές,βαθιές ρυτίδες και δυσχρωμίες.
  • Βαθύ ιατρικό καθαρισμό προσώπου, στήθους ή ράχης.
  • Απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.
  • Λείανση και βελτίωση της υφής του δέρματος.
  • Λάμψη και μείωση των πανάδων.
  • Λείανση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών.
  • Μείωση των ουλών ακμής.
  • Ανάπλαση και σύσφιξη με δημιουργία καινούριου κολλαγόνου.
  • Καλύτερη ροή της λέμφου και μείωση των οιδημάτων (πρηξίματα).
  • Λείανση δέρματος και ομοιομορφία στο χρώμα της επιδερμίδας!