Καλλιμαγείρου Εύη MD, MSc

Χειρούργος - ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος

ΒΟΤΟΧ

Οι ενέσεις Botox δεν είναι κάτι καινούριο αφού είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες, για να διευκολύνουν τους μυικούς σπασμούς στα άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. Από το 2000, το Botox και Dysport (βοτουλινική τοξίνη τύπου Α) έχουν λάβει άδεια για τη θεραπεία παιδιών με εγκαφαλική παράλυση.

Πριν χρησιμοποιηθεί για λόγους αισθητικής, το Botox χρησιμοποιήθηκε για να μειώσει τους σπασμούς των μυών, στα μάτια (στραβισμός) και σε άλλα μέρη του σώματος. Τώρα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφορετικών περιοχών, όπως λαιμός, σαγόνι, μασχάλες, κτλ.

Τοξίνη ευτυχίας:

Αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι το Botox στο μέτωπο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Μια μελέτη του 2006 πρότεινε τη χρήση του Botox, ως μέσο για να βοηθήσουν τα άτομα με κατάθλιψη, που ένα συνοφρύωμα μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται χειρότερα.

Το Botox έχει επίσης εγκριθεί από την ΑμερικάνικηΥπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως θεραπεία για την ανακούφιση της χρόνιας ημικρανίας. Το Botox είναι εγκεκριμένη μέθοδος για τη θεραπεία της υπερβολικής εφίδρωσης, για σύνδρομο Frey μετά από παρωτιδεκτομή, για σύνδρομο βρυγμού ( σφίγξιμο δοντιών), κτλ. Έχει άδεια για αισθητική χρήση για τις γραμμές στο μεσόφρυο, τις κάθετες δηλαδή γραμμές ανάμεσα στα φρύδια και τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, γύρω από τα μάτια.

Στα σωστά χέρια, το Botox σας προσφέρει μια πιο χαλαρή και πιο νεανική εκδοχή του εαυτού σας. Το σωστό αποτέλεσμα πρέπει να αφήνει τον άλλο με την απορία: "Έχει ή δεν έχει κάνει Botox;"

Το λιγότερο είναι καλύτερο!!!