Καλλιμαγείρου Εύη MD, MSc

Χειρούργος - ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος

Microblading Ημιμόνιμο σχήμα Φρυδιών

MICROBLADING    ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΡΥΔΙΩΝ

Το Microblading είναι μια σχετικά νέα μέθοδος ημιμόνιμου σχήματος φρυδιών. Είναι η πλέον ακριβής διαδικασία σχήματος και χρώματος φρυδιών. Βελτιώνει το σχήμα και ενισχύει το χρώμα με απόλυτα φυσικό τρόπο, δίνοντας πάντα μια ανοδική τάση ώστε να μην αλλοιώνονται ποτέ τα χαρακτηριστικά, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την γενική εικόνα του προσώπου. Έτσι σε κάθε περίπτωση λάθους σχήματος φρυδιών η έλλειψης αυτών, το σχήμα αποκαθίσταται και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ικανοποιητικό με βάση την επιθυμία αλλά και τους κανόνες του σχήματος του προσώπου. (συμμετρία, χαρακτηριστικά κλπ.).

Ωστόσο επειδή σε κανένα άτομο δεν είναι απόλυτα συμμετρικά τα φρύδια θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με τις προσδοκίες μας. Το σχήμα αρχικά γίνεται με μολύβι και κατόπιν με βάση το σχήμα αυτό ολοκληρώνεται με microblading.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΙΔΑ ΤΩΝ ΒΕΛΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ.

Τα αποτελέσματα διαρκούν 1-3 χρόνια ανάλογα με τους παράγοντες που επηρεάζουν την διαδικασία. Ωστόσο μια ελαφρά επανάληψη συνιστάτα κάθε χρόνο.

ΤΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Τα χρώματα είναι απολύτως φυσικά, βιολογικά και η διάρκεια τους εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του δέρματος αλλά και την απόχρωσή τους. Η απόχρωση που χρησιμοποιείται είναι πάντα κοντά στην φυσική των φρυδιών που ήδη υπάρχουν, ώστε το τελικό χρώμα να είναι πιο φυσικό, κοντά στο αρχικό, δημιουργώντας ένα τέλειο συνδυασμό.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ;

Αρχικά γίνεται αποστείρωση και καθαρισμός του φρυδιού, ώστε να δημιουργήσουμε το επιθυμητό σχήμα σε απόλυτα καθαρό δερματικό περιβάλλον. Εφαρμόζεται με ειδικό μολύβι το οποίο έχει στην άκρη μια λεπίδα με 11-14 βελόνες οι οποίες εισχωρούν έως την βασική στιβάδα και έτσι αφήνουν την γραμμή ημι-μόνιμα.

ΠΟΝΑΕΙ;

Όχι, αφενός γιατί η εισχώρηση είναι αρκετά επιφανειακή και αφετέρου γιατί εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα η οποία εκμηδενίζει κάθε ενόχληση.

ΤΙ ΘΑ ΝΙΩΘΩ;

Ένα απλό ξύσιμο και αυτό μόνο στην αρχή.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Περίπου δυο ώρες

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΜΕΣΑ;

Εφόσον κριθεί απαραίτητο, ναι μπορεί να επαναληφθεί σε ένα-δυο μήνες, διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ λιγότερο, αλλά θα τελειοποιήσει το σχήμα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Τα χρώματα δεν αλλοιώνονται, όπως μπορεί να συμβεί με την συμβατική μέθοδο του ΤΑΤΟΟ.
Δεν υπάρχει αιμορραγία
Δεν υπάρχει διόγκωση και ερυθρότητα
Δεν υπάρχει ενόχληση πόνου
Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό χωρίς ενδεχόμενα λάθη

Η εφαρμογή της τεχνικής Microblading γίνεται από πτυχιούχο αισθητικό ΤΕΙ με εξειδίκευση στο Ημιμόνιμο Σχήμα Φρυδιών στην Γερμανία.